Andebryst m/potet- og selleripure

Andebryst m/potet- og selleripure
Lett
20-40 min

Andebryst passer utmerket som festmiddag eller god helgemat.

Slik gjør du

Andebryst

Rut opp andefettet i små ruter med en skarp kniv. Det er viktig at du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.

Brun andebrystet kun på skinnsiden i en tørr stekepanne til den blir gylden i fargen. Snu brystet, slik at skinnsiden er opp, og stek lett.

Legg brystet i ildfast form med skinnsiden opp og stek i ovn på 80 grader. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen er på 57 grader. Dette gir et rødt bryst. Ønsker du et mer rosa eller nesten gjennomstekt bryst kan du steke videre til 62-65 gr. kjernetemperatur. La brystene hvile i ca 10-15 minutter etter stekingen. Server.

Ønsker du ekstra sprøtt fett anbefaler vi følgende før servering; Varm en tørr stekepanne på mellomvarme og legg andebrystene med skinnseiden ned i noen minutter.

Potet- og sellerirotpure

Kok poteter og sellerirot møre, slå av vannet. Pisk melk, grønnsaker og smør sammen til god konsistens. Smak til med salt og pepper.

Sjalottløkompott

Kutt løken i skiver. Ha litt smør i pannen sammen med honningen. Stek løken gyllen, hell på portvin og reduser dette ned til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.