Andeconfit med mandelpotetstappe

Andeconfit med mandelpotetstappe
Lett
20-40 min

Andeconfit er lår som er saltet/krydret og kokt i andefett. Confitering er en gammeldags konserveringsmetode. Andeconfit er en nydelig delikatesse som er enkel å tilberede.

Slik gjør du

Kok potetene møre i usaltet vann. Damp potetene tørre, mos lett og tilsett fløte eller melk. Rør godt, ta kjelen vekk fra varmen.

Sprøstek baconet i smøret, tilsett hvitløk og persille mot slutten av steketiden. Bland inn i potetstappen. Smak til med salt, pepper og litt muskat. Spe evt. med litt fløte eller melk til du får en myk konsistens. Legg filoflakene utover benken og legg 2 ss potetstappe på hver filo. Pensle med egg rundt kanten og brett sammen til en firkant. Legg potetpakkene med bretten ned på smurt stekeplate. Stekes på midterste rille, ved 200 °C, ca.10-12 min. til filoen er gyllen og potetene gjennomvarme.

Andeconfit er ferdig varmebehandlet, og skal bare få en rask varmebehandling for at skinnet skal blir sprøtt. Ta andelårene ut av pakken, fjern det meste av fettet fra lårene og stek dem raskt i panne eller på grill i ca 5 minutter til skinnet er sprøtt. Lårene kan også varmes under grill i stekeovnen, men da må du passe godt på så skinnet ikke blir brent.

Brun soppen i olje, tilsett rødløk og sukkererter, stek videre ca. 1-2 min. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Potetene kan du gjerne lage dagen før du skal servere dem (vent med stekingen). Server med urtesaus, en fyldig rødvinsaus, portvinsaus eller stekesjy tilsatt litt kaldt smør og smak til med frisk timian.

Kilde: Gårdsand