Klassisk bolognese
Lag kjøttsausen i god tid før servering, gjerne dagen før. Den blir bare bedre av å hvile en stund før den varmes opp til servering.
Den klassiske kjøttsausen til alle typer pasta, men særlig kjent som spaghetti bolognese.
Slik gjør du
Skrell gulrot, løk og sellerirot og kutt i små terninger. Klipp eller skjær bacon i strimler.
Ha en spiseskje smør i en kasserolle med tykk bunn. Ha i bacon og grønnsaker og fres i 3-4 minutter. Tilsett karbonadedeig, vend og mos den mens den blir gjennomstekt.
Tilsett tomatpure, finhakket el. presset hvitløk, oregano og litt nyrevet muskat og nykvernet pepper. Rør godt og tilsett vin og buljong.
La sausen koke ved svak varme (syde) i ca. 45 minutter. Er sausen får tynn kan du ta av lokket og la den koke inn. Er den for tykk kan du tilsette litt vann eller mer kraft. Smak til og server med valgfri pasta.
Tips! Ønsker du en rask variant kjøper du ferdig bolognesesaus i butikken.