Italiensk pizza med kylling og mozzarella
Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, kylling og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
Slik gjør du
Pizzfyll og topping
Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpure og la det frese i et par minutter.
Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på kyllingbryst, mozzarella og cherrytomater.
Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn. Dryss over vårløk og basilikum før servering.