Tandoori kyllinggryte

Tandoori kyllinggryte

Lett
over 60 min

I India og Pakistan grilles kyllingen som er marinert i yoghurt og kylling i en Tandoori, en ovn bygget av leire som gir den helt spesielle tandoori smaken. Her hjemme må vi ty til smakstilsetninger, men med denne oppskriften er du nærmest sikret et godt resultat.

Slik gjør du

Del kyllinglårene i to ved leddet. Bruker du hel kylling deles denne i biter. Se hvordan https://jacobs.no/Kjott/Tilberedningstips-for-kjott/Oppdeling-av-kylling/ Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og chili. Paprika skjæres i jevne biter.

Brun kyllingkjøttet i en gryte på høy varme. Tilsett løk, hvitløk, paprika, chili og korianderfrø, og stek videre til det blir blankt. Bland alt med paprika- og tandooripulver. Tilsett kyllingkraften (kjøp ferdig, lag selv eller bruk terning og vann, kok opp, skru ned plata, og småkok til det er mørt, ca. 45-60 minutter.

Når kjøttet er mørt tilsett creme fraiche. Server tandoorigryte med finhakket koriander, nanbrød eller basmatiris.