Mettende Cæsarsalat

Mettende Cæsarsalat
Middels
over 60 min

Slik gjør du

Ha salt og pepper rundt brystene (ca 180 gr per person). Stekes gylne i panne med smør. Sett i ovnen på 120 grader C til kjernetemperatur på 58 grader C (cirka 35-45 min). La hvile i 10-15 min.

Cæsar dressing

Ha alle ingredienser utenom olje og parmesan i en smoothie/stav-mixer og miks godt.Ha i olje i tynn jevn stråle, først olivenolje og deretter naturellolje. Dette er en følsom prosess, så ha i olje langsomt slik at dressingen ikke sprekker. Bland inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Salat

Kutt salaten i grove biter og vask godt. Kutt tomat og rødløk og sett til side.

Krutonger

Velg et godt brød etter egen ønske (hvitt eller mørkt). Kutt krutonger i kuber (ca 1cm). Beregn 5-6 kuber per person. Hakk timian og hvitløk, bland det sammen med olje, salt og pepper og hell over krutongene. Sett i ovnen sammen med kyllingen. Tas ut når poteten er ferdig. Pass på at krutongene ikke blir brent!

Ristet bacon

2 skiver per person. Stek bacon i panne til det er sprøtt.

Potet båter

3 stk amandine poteter per person. Kutt poteter i 2. Ha på hakket rosmarin, salt pepper og olje. Sett i ovnen - i egen form - sammen med kyllingen. Mens kyllingen hviler, øk temperaturen til 180grader C til potetene får god farge. Bland salaten med dressingen. Om dressingen er veldig tykk kan du ha i litt vann. Kutt kyllingen i skiver og legg de oppe på salaten sammen med bacon og krutonger. Poteter kan du ha ved siden av. Høvle litt frisk parmesan på toppen og nyt.