Hjemmelaget ribberull

Hjemmelaget ribberull

Lett
over 60 min

Hjemmelaget julepålegg er godt til julefrokosten. Her får du oppskriften på både rund og firkantet ribberull.

Slik gjør du

Legg ribbesiden i saltlaken i ca. et døgn i kjøleskap.

Rund ribberull: Skjær ribbesiden på langs og brett den ut som en bok. Bland krydderet og dryss det jevnt utover. Gjør det samme med den finhakkede rødløken. Dryss på gelatinpulver. Rull sammen siden til en rull. Surr og knyt opp jevnt med surretråd. Pakk rullen inn i plastfolie, og la den trekke i lettsaltet vann ved 80 grader i 2 timer. Press ut overflødig væske før nedkjøling og fjern tråden før servering.

Firkantet ribberull: Ønsker du et firkantet pålegg kan du legge kjøtt, krydder og gelatinpulver lagvis i en brødform. Legg på press og la det stå i kjøleskap i 12 timer. Forvarm ovnen til 80 grader og steam formen i et vannbad (en langpanne) i 2 timer. Avkjøl i formen. NB! Firkantet pålegg blir løsere og kan falle fra hverandre ved skjæring.