Julesylte

Julesylte

Lett
over 60 min

Lag hjemmelaget sylte til jul. Det er enkelt å lage og smaker veldig godt. Har du ikke syltepresse, kan du bruke to brødformer.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i 0,5 cm tykke skiver. Kjøttet skal skjæres langs med fibrene. Bland salt og krydder. Vend kjøttet i krydderet, slik at det fordeler seg jevnt.

Kle en brødform eller en liten rund kakeform med plastfolie. Plastfolien skal dekke hele sylta. Legg spekk med svor (ikke tykkere enn 0,5 cm) og det krydrede kjøttet lagvis i en form. Begynn og slutt med spekk med svor. Svoren på spekket skal vende ut.

Sett litt press på formen og la den stå i kjøleskap i 12 timer. Forvarm ovnen til 90 grader og steam formen i et vannbad (en langpanne) i 2 timer. Press ut overflødig væske før avkjøling.

Tips! Ønsker du hodesylte kan du bruke kjøttet fra et kokt grisehode sammen med litt bog.