Julesylte

Julesylte
Lett
over 60 min

Lage hjemmelaget sylte til jul. Har du ikke syltepresse, kan du bruke to brødformer. Legg kjøttlagene i en av formene. Sett den andre brødformen over den første og surr hardt rundt med vanlig kjøkkenhyssing.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i 0,5 cm tykke skiver. Kjøttet skal skjæres langs med fibrene. Bland salt og krydder. Vend kjøttet i krydderet, slik at det fordeler seg jevnt.

Kle en brødform med plastfolie. Plastfolien skal dekke hele sylta. Legg spekk med svor (ikke tykkere enn 0,5 cm) og det krydrede kjøttet lagvis i en form. Begynn og slutt med spekk med svor. Svoren på spekket skal vende ut.

Sett litt press på formen og la den stå i kjøleskap i 12 timer. Formen steames i et vannbad (en langpanne) på 90 grader i 2 timer. Press ut overflødig væske før avkjøling.