Pastasalsicca

Pastasalsicca

Når pastaen er kokt ferdig siler du av vannet, og har over litt olivenolje og nykvernet svart pepper. Da vil du tilføre en god aroma til pastaen.

Lett
20-40 min

Salsiccia er navnet på en tradisjonsrik italiensk pølse laget med svinekjøtt og masse urter. Vi bruker kjøttet fra pølsen, den er full av smak. Dette er både raskt og veldig godt!

Slik gjør du

Start med å koke opp vann til pastaen. Ha litt salt i vannet.

Varm opp ca. 4 ss olivenolje i en kjele og surr finhakket løk, hvitløk og chili blankt. Del soppen opp i grove biter og stek dette sammen med løken.

Mens dette surrer i kjelen, deler du opp pølsen i mindre deler. Bruk en skarp kniv og lag et snitt på langs i pølsen slik at du får ut kjøttet. Skinnet skal ikke brukes. Tilsett kjøttet i kjelen og stek dette mens du hakker det opp i mindre biter. Når dette er stekt tilsetter du boksene med tomater og lar alt småkoke til pastaen er ferdig.

Kok pastaen i vannet til den blir «al dente», som vil si at den skal ha en litt hard kjerne i midten. Les på pakningen hvor lenge pastaen må koke.

Når pastaen er ferdig siler du av vannet. Ha litt olivenolje i pastaen slik at den ikke klebrer seg sammen. Hell pastaen over i kjelen med sausen og vend dette inn.

Serveres med litt hakket basilikum og revet parmesan.