Elgbiff med bacon

Elgbiff med bacon
Lett
20-40 min

Indrefileten er tradisjonelt skytterens trofé. Det er et edelt stykke kjøtt, som gjerne kan opphøyes ved å få en baconskive surret rundt seg. Det smaker fortreffelig.

Slik gjør du

1. Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker. Fosskok uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

2. Krydre biffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

3. Bruk god varme, brun biffene fint rundt på baconsiden først. Stek snittflaten til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

Server gjerne med kokte gulrøtter og en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller litt urter.