Klassisk finnbiffgryte
Reindyrskav, eller finnbiffgryte, er en tradisjonell norsk gryterett med viltkjøtt. Denne oppskriften på klassisk finnbiffgryte med skav, bacon, geitost, sopp og einebær er enkel og rik på smak. Server med hjemmelaget potetmos.
Slik gjør du
Før du begynner: Ta ut reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Tips: Skavet er best å steke halvtint.
Del sopp i båter og bacon i små terninger. Tips:Gulrøtter, brokkoli eller rosenkål passer godt til finnbiffen.
Brun kjøttet i smør i en panne på sterk varme sammen med bacon og sopp. Dryss på salt og pepper.
Legg det over i en gryte. Tilsett crème fraîche, vann og viltkraft før du smuldrer buljongterningen oppi.
La gryten småkoke i ca 10 minutter. Dryss over finhakket persille og tilsett geitost og tyttebærsyltetøy. La det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tips: Server finnbiffen med en hjemmelaget potetstappe og godt brød.
Potetmos
Skrell potetene og kok dem møre i 20-30 minutter, uten salt i vannet. Hell av vannet og varm opp melken til rett under kokepunktet.
Mos potetene til ønsket konsistens og rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis. Smak til med salt, pepper og gjerne litt revet muskat.