Kjøttdeig av svin, kvernet svinekjøtt

Kjøttdeig av svin eller kvernet svinekjøtt er et fint alternativ til vanlig kjøttdeig.  

Svinekjøttdeig inneholder bare 6-9 % fett og passer ypperlig til kjøttsaus, kjøttboller, wok eller i pitabrød. Brukes på samme måte som storfe kjøttdeig.  

Steking av kjøttdeig

Hvis du steker en for stor porsjon kjøttdeig har stekepanna lett for å avkjøles, og kjøttdeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt: 
- Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen
- Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før kjøttdeigen legges i.
- La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre
- Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kjøttfarser og kjøttdeiger