Kjøttdeig av svin, kvernet svinekjøtt
![](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_439,q_auto,w_780/stvnfftb9bxnp1cer8hf.png)
Kjøttdeig av svin eller kvernet svinekjøtt er et fint alternativ til vanlig kjøttdeig.
Svinekjøttdeig inneholder bare 6-9 % fett og passer ypperlig til kjøttsaus, kjøttboller, wok eller i pitabrød. Brukes på samme måte som storfe kjøttdeig.
Steking av kjøttdeig
Hvis du steker en for stor porsjon kjøttdeig har stekepanna lett for å avkjøles, og kjøttdeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt:
- Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen
- Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før kjøttdeigen legges i.
- La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre
- Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme.
Råvareinformasjon fra www.matprat.no