Lam og fårekjøtt
Lammekjøtt - en smak av norsk natur
De mest tradisjonsrike kjøttrettene i Norge lages gjerne av lam, med fårikål som en ubestridt favoritt. Både lam og sau beiter ute hele sommeren, og smaker derfor nydelig av norsk natur. Lammekjøtt er fintrevlet, mørt og saftig. Lamme- og sauekjøtt kan brukes til de samme rettene, men sauekjøttet har kraftigere smak og trenger noe lenger tilberedningstid enn lammekjøtt. Lammekjøtt skiller seg fra de andre kjøttslagene fordi det er sesongvare. Om høsten fylles butikkene med ferskt lammekjøtt og friske grønnsaker. Og når julen kommer er pinnekjøtt og lammerull selvskrevne retter for mange av oss. Selv smalahove er det flere og flere som tar sjansen på. Kilde: matprat.no
Utenlandske navn
Lamb
Sesong
September - desember
Oppbevaringstemperatur
4 grader