T-benstek / T-bone

matprat.no
matprat.no

Vi henter ofte inspirasjon fra utlandet når vi skal server deg som kunde de aller beste råvarene. T-benstek er en av de klassiske grillrettene i Amerika. Tipsene om hvordan den blir aller best får du av oss.

Varebeskrivelse

T-benstek skjæres av filetkammen, som er nedre del av dyrets ryggrad. Navnet har T-bensteken fått fordi den har et ben formet som en T. På den ene siden av benet sitter indrefileten på den andre ytrefileten.

Bruksområde

T-benstek egner seg godt til grilling. Grillet T-bone er blant annet en av de klassiske grillrettene i Amerika. Noe som er viktig med T-benstek er å ikke ha for tykke skiver. Grunnen er at ytrefileten trenger mer varmebehandling enn indrefileten. Har du en ikke altfor tykk t-benstek kan du løse dette ved å steke den i panne med stekespaden stukket litt innunder indrefileten slik at den løftes noe opp fra varmen.Er T-bensteken du har tykk, bør du benytte deg av temposteking. Det vil si at du først bråsteker kjøttet i en varm panne. Sett deretter kjøttet inn i ovnen på 200 grader i drøye fem minutter, før du lar den hvile fem minutter på benken. Sett den deretter tilbake i ovnen i enda fem minutter (lenger om den er ganske tykk). Dette kalles temposteking.

Råvareinformasjon fra www.dinmat.no

Råvarer filetkam av storfe