Knask eller knep?

Lag skumle edderkoppmuffins og tenn opp gresskarlyktene. Det er tid for Halloween.

31. Oktober dukker det opp små og store troll, vampyrer og skumle hekser i gatene. Det er Halloween og tid for knask eller knep. Skal du ha Halloweenfest og ikke vet helt hvordan du skal løse det? Ikke fortvil, vi har tipsene du trenger.

Gresskarlykter

Ingenting er så stemningsskapende på Halloween som gresskarlykter med ulike motiv. Noen skjærer ut sirlige mønster som blir både lysende katter, ugler og trær i mørket, mens andre holder seg til det gode gamle gresskaransiktet. Her får du oppskriften på hvordan du lager en gresskarlykt. Plassér lyktene på trappen.

Gresskar finner du i våre butikker eller det kan bestilles i vår frukt- og grøntavdeling.

Velkomstdrink

Lag isbiter med bringebær i (bringebærene legges i isbitformene og vannet helles over). Hul ut et gresskar og fyll det eplejucie blandet med farris i like før festen starter. Ha i isbitene. Drikken kan for eksempel kalles Heksebrygg med frosne bloddråper. 

Mat

Pølse i brød er enkel festmat for alle aldersgrupper. For å gjøre det litt morsommere kan du lage pølsebrødene selv. Ha grønn konditorfarge i deigen, slik at brødene blir grønne.   

Snacks

Lakrisedderkopper er ikke bare skummelt, men også veldig godt. Kjøp runde lakriskuler e.l. og stikk hull tvers i gjennom de med en pinne. Tre inn lakrissnører slik at det ser ut som bein.

Du kan også lage edderkoppmuffins, blodige fingre, gresskarkaker eller bruke pinjekjerner som løse tenner.

Lykke til!