Lag hjemmelaget konfekt

Det å lage sjokolade og lekker konfekt er en kunstform. Prosessen med temperering og lage delikat fyll er veldig moro. Her får du tips til hvordan du lager din egen konfekt.

Når du bruker sjokolade til matlaging, er det viktig at du bruker en sjokolade av høy kvalitet. I våre butikker får du kjøpt Valrhona sjokolade som regnes for å være verdens beste sjokolade til matlaging. Du kan selvfølgelig bruke billigere sjokolade også, men bruk da sjokolade med høyt kakaoinnhold!

Temperering

Temperering er en prosess der du varmer opp og kjøler ned sjokoladen til spesielle temperaturer for å oppnå en krystallisering i sjokoladen. Da blir sjokoladen blank og knekker i stedet for at den blir matt og myk. Når denne prosessen er ferdig har du en perfekt sjokolademasse til dekking av konfekt og marsipan. Massen kan helles over i konfektformer som deretter helles tilbake i bollen. Da får du en form som er dekket med sjokolade og du kan fylle med en god ganache. Les mer om temperering av sjokolade

Temperering av sjokolade.jpg

Ganache

Ganache er det du fyller inni konfekten. Dette er en emulsjon av sjokolade og varm væske som du kan variere i det uendelige. Av ganache kan du også lage noen fantastiske sjokoladetrøfler. Her får du oppskriften på en god ganache.