Panna cotta med appelsinsaus

Panna cotta med appelsinsaus
Middels
over 60 min

Panna cotta er en helt nydelig dessert, og det beste er at du kan lage den i god tid før gjestene kommer. Den deilige appelsinsausen gjør desserten fullkommen.

Slik gjør du

Panna cotta

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

Kok opp melk og sukker og la det koke ca. 3-4 minutter. Klem vannet av gelatinplatene og la dem smelte i den varme melken. Avkjøl til romtemperatur.

Rør inn kesam og fordel blandingen i fire porsjonsplass. Sett glassene til avkjøling i kjøleskapet.

Appelsinsaus

Kok opp vann, vasket appelsinskall (bare det gule), saft av appelsiner, sitron og sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen.

Rør potetmel ut i litt kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp.

Server sausen f.eks. til pannacotta, riskrem, appelsinris, fromasjer eller varme puddinger.