Sjokolademousse
Oppskrift på klassisk sjokolademousse. Serveres med nypisket krem eller vaniljesaus.
Slik gjør du
Pass på å ha romtempererte egg.
Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem eller vaniljesaus.
Tips: Kan lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.
Tips! Lag mokkamousse. Tilsett litt espressokaffe og litt kaffelikør i tillegg til sjokoladen.