Karamellpudding
Hjemmelaget karamellpudding er en av julens store høydepunkter når det kommer til dessert. Her gir vi deg en oppskrift som gjør det enkelt å lykkes med denne juleklassikeren.
Slik gjør du
Karamellpudding
Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
Smelt sukkeret til karamell, i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, ellers kan det krystallisere seg og danne harde klumper.
Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge.
Hell karamellen i en avlang brødform à 1 liter.
Ha melk, fløte og sukker til karamellpuddingen i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stang og frø i kjelen. Kok opp, rør om og la trekke i 10 minutter.
Pisk eggene lett sammen. Spe med melkeblandingen litt og litt.
Sil så blandingen gjennom et dørslag. La hvile i 10 minutter, da blir det mindre bobler i puddingen.
Fyll røren i formen med sukkeret i. Sett formen i en langpanne og hell på vann til det når 1/3 opp på formen. Stek karamellpuddingen nederst i ovnen på 120 grader i ca. 2 timer, eller til karamellpuddingen har satt seg.
La puddingen stå på kjøkkenbenken til den har fått romtemperatur.
Tips: Når du ikke trenger vaniljestangen lenger kan du blande denne med sukker, for hjemmelaget vaniljesukker. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett. Du kan gjerne dekke den til med plast og la den stå natten over i kjøleskap.