Karamellpudding

Karamellpudding

Middels
over 60 min

Hjemmelaget karamellpudding er en av julens store høydepunkter når det kommer til dessert. Her gir vi deg en oppskrift som gjør det enkelt å lykkes med denne juleklassikeren.

Slik gjør du

Karamellpudding

Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.

Smelt sukkeret til karamell, i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, ellers kan det krystallisere seg og danne harde klumper.

Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge.

Hell karamellen i en avlang brødform à 1 liter.

Ha melk, fløte og sukker til karamellpuddingen i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stang og frø i kjelen. Kok opp, rør om og la trekke i 10 minutter.

Pisk eggene lett sammen. Spe med melkeblandingen litt og litt.

Sil så blandingen gjennom et dørslag. La hvile i 10 minutter, da blir det mindre bobler i puddingen.

Fyll røren i formen med sukkeret i. Sett formen i en langpanne og hell på vann til det når 1/3 opp på formen. Stek karamellpuddingen nederst i ovnen på 120 grader i ca. 2 timer, eller til karamellpuddingen har satt seg.

La puddingen stå på kjøkkenbenken til den har fått romtemperatur.

Tips: Når du ikke trenger vaniljestangen lenger kan du blande denne med sukker, for hjemmelaget vaniljesukker. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett. Du kan gjerne dekke den til med plast og la den stå natten over i kjøleskap.