Hjemmelaget marsipan
Sjarmen med hjemmelaget marsipan er den koselige stunden med å lage marsipanfigurer sammen. Da kan man være sammen, la fantasien få fritt spillerom og mumse marsipan underveis. Figurene kan man pynte med sjokolade, sukker, fargespray, etc.
Slik gjør du
Mandlene skoldes og tørkes i minst tre dager.
Mal mandlene og bland med melisen. Ha i litt og litt eggehvite og bland til det er en smidig masse. Eventuelt kan du tilsette 1 ts tragant (fås kjøpt på apotek) for å få en smidigere konsistens.
Marsipanen kan farges i alle mulige farger og igjen anbefaler jeg Wiltons pastafarger ettersom de ikke vil påvirke konsistensen.
Når marsipanen skal kjevles og formes anbefaler jeg å bruke litt mel for at den ikke skal feste seg til bordet og hendene. Melis er sukker og vil gjøre marsipanen mer klissete når den smelter sammen med varme hender og fuktig marsipan.