Smaksatt syrnet melk
Det finnes mange typer syrnet melk på det norske markedet, både naturelle og smakssatte.
Smaksatt syrnet melk finnes med ulike frukt- og bærsmaker og med ulikt fettinnhold. De er syrnet med forskjellige melkesyrekulturer som har gunstig effekt på mage og tarm. Smaksatt syrnet melk kan drikkes og passer fint som tilbehør til frokost og lunsj, eller som mellommåltid. Denne typen melk passer også godt til å ha over müsliblandinger. Syrnet melk er ikke egnet til frysing.
Unngå sollys
Syrnede melkeprodukter har lengre holdbarhet enn søtmelk. Selv om sensorisk kvalitet (lukt, smak, konsistens) for disse vil endre seg etter utgått holdbarhet, vil det skje langsommere og endringene er ikke så markante som i søte melkeprodukter. Smakssatte produkter kan holde seg i opptil 35 dager i uåpnet kartong. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning. Normalt vil forbrukeren ved å lukte og/eller smake på melka selv kunne vurdere om den fortsatt kan drikkes. Melk bør ikke stå i sollys. Den må være tett tilpakket, for den tar lett smak fra andre matvarer.
Kilde: melk.no