Sjokoladetyper - sjokoladeskole del 2
Det finnes et rekke forskjellige sjokoladetyper rundt i verden. Vi lærer deg mer om de ulike variantene.
Usøtet sjokolade (Bitter eller bakesjokolade)
Usøtet sjokolade er laget av ren kakaomasse som består utelukkende av malte kakaobønner.
Les mer om usøtet sjokolade.
Mørk sjokolade
Mørk sjokolade inneholder kakaomasse, sukker, kakaosmør, vanilje og leicithin (en emulgator). Det er ikke tilsatt noen melketørrstoffer. Kakaoinnholdet i vanlige mørke sjokolader i varierer fra 35% på søte mørke sjokolader til 70-80% på veldig mørke sjokolader. Av minimum kakaoinnhold må minst 14% være avfettet kakaotørrstoff og minst 18% kakaosmør.
Les mer om mørk sjokolade.
Melkesjokolade
Melkesjokolade inneholder som flere andre sjokolader kakaosmør og kakaomasse. Det som derimot skiller den ut er at den også er tilsatt kondensert melk eller melkepulver.
Les mer om melkesjokolade.
Hvit sjokolade
Hvit sjokolade inneholder kakaosmør og det er der navnet stammer fra. I tillegg inneholder den melk eller melkeprodukter og sukker. Sjokoladen inneholder derimot ikke noe sjokolademasse eller andre kakaoprodukter, og derfor smaker den ikke mye sjokolade.
Les mer om hvit sjokolade.
Couverture sjokolade/ fonduesjokolade
Couverture sjokolade brukes først og fremst av profesjonelle bakere og konditorer, men er også mye brukt i fondue. Det sies at denne sjokoladen er den desidert beste da det er ekte sjokolade som ikke er tilsatt noe annet enn kakaosmør.
Les mer om couverture sjokolade.
Gianduia sjokolade - nøttesjokolade
Gianduia sjokolade er en sjokolade som inneholder nøtter. Hasselnøtter er det mest vanlige å bruke, men også mandler er mye brukt. Du får den både i melkesjokolade og mørk sjokolade.
Les mer om gianduia sjokolade.
Kilde: All about candy og Norsk lovdata