Emmentaler

oluf.no
oluf.no

Emmentaler [Emmental] ble første gang fremstilt i midten av forrige århundre av sveitsiske osteprodusenter. De medbrakte sine kunnskaper og spesialiteter fra Emmedalen.

Varebeskrivelse

Osten fremstilles av kumelk av høyeste kvalitet, den er svært næringsrik og blir ofte kalt «Ostenes konge». Emmentaler er en halvfast ost, med store runde hull og en fast konsistens, som vår egen Jarlsberg. Smaken er fruktig med en mild nøtteaktig smak. Når det kommer væske/«tårer» fra hullene, er osten helt moden.  

Du får også Emmentaler grottelagret. Emmentaler grottelagret er lagret i grotter i 14 mnd. ved konstant temperatur 12,5°C og fuktighet på 94 %, nær den sveitsiske byen Kaltbach. Grottene har vært lagringssted for ost i generasjoner.Emmentaler grottelagret har en skarp, spesiell utpreget nøttesmak med fuktighet og salt i hullene. Skorpen er mørk, men fremdeles ikke tykk.

Bruksområde

Emmentaler er like anvendelig som vår egen Jarlsbergost. Dette er en påleggsost av ypperste klasse, særlig på varme ostesmørbrød. Den kan skjæres i terninger til salat, serveres som snacks eller canapeer. Som gratinering i revet tilstand, kan den brukes på alle ovnsretter. Kan også brukes til fondue for å få en noe skarpere smak. Osten serveres temperert og mørkt brød er ypperlig tilbehør.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer fastost