ParmegianoReggiano / Parmesan

oluf.no
oluf.no

ParmigianoRegiano [Parmitsjiano Retsjiano] er produsert i NordItalia av upasteurisert kumelk. Dette er den mest berømte av alle parmesantyper.

Varebeskrivelse

Osten er opprinnelsesbeskyttet og bedriftens innbrente kvalitetsstempel for regionen garanterer den høye kvaliteten. ParmigianoReggiano modnes i minst 22 mnd. i 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann. Det er alt dette manuelle arbeidet som gjør at osten blir relativt dyr.

ParmigianoReggiano er i utgangspunktet sylindrisk. Forbrukerbiter selges i 250 grams biter. Aromaen er krydret, aldri skarp konsistensen er finkornet og med få og små hull.  

Det finnes flere typer av ParmigianoReggiano, som for eksempel:
Parmegiano Reggiano Bio - denne osten er økologisk og modnes i minst 15 måneder i 15–20 °C.  
Parmegiano Reggiano 30 mnd - denne parmesanosten modnes i minst 30 mnd. i 15–20°C. 

Bruksområde

ParmigianoRegiano er utmerket til riving og dryss over pastaretter, supper, sauser, nudel og risretter. Den er også fin til gratinering. Denne type ost er unnværlig i det italienske kjøkken der den nærmest er å regne som et krydder. Den finkornete konsistensen gjør den velegnet til panering av både kylling og svinekjøtt. Den kan også brukes i salater der man skjærer opp osten i biter.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer fastost