Kittmodningsost
Vi i Jacob´s har alltid et stort utvalg av ost. Kittmodningsost er en av mange spennende ostetyper som du finner hos oss.
Varebeskrivelse
Kittmodnede osters konsistens er fra halvfaste til bløte, og de kjennetegnes ved en overflate som i farge varierer rundt gult. De vil ofte få en litt bløt overflate og en markant lukt. Disse ostene påsmøres en spesiell modningskultur. Under modningen blir ostene vasket ned og påsmøres denne kulturen flere ganger, alt etter hvor sterk smak som ønskes.
Smaksintensiteten varierer med modningsgrad og om kulturen bevares eller ikke. Osten får en bløt konsistens og stor smaksdybde. Til denne gruppen oster finnes også noen som er tilsatt hvitmugg. Disse vil få en mildere smak enn de typiske kittmodnede ostene.
Slik skjærer du osten
Dette er bløte og fete oster som skjæres best med strengredskap eller kniver som har hull i eggen. Et godt tips er å trekke kniven igjennom en varm klut mellom hvert kutt.
Egnet tilbehør
Rosiner i rødvin, portvinsirup, fikenmarmelade, kvede- og honningpuré, aprikospuré og druegele.