Osteiskake med jordbær

Osteiskake med jordbær
Middels
over 60 min

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Slik gjør du

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.

Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.

Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.

egg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering.

Bringebærsaus

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.

Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.