Skjell og skalldyr på grill

Når dekket du sist grillristen med sjøkreps, kongekrabbe, scampi og blåskjell? Det er jo først da det blir skikkelig fest!

Duften av ferske reker og hvitvinsdampede blåskjell er noe helt for seg selv. For selv om skalldyrene ofte er aller best om høsten og vinteren, er det nå en gang sommeren som er den store skalldyrsesongen.

Her er et viktig skalldyrtips: Når du handler ferske reker må du dra raskt hjem og få dem rett i fryseren i fem minutter. Da opprettholder du holdbarheten. Om du vet det tar tid før du rekker hjem – spør oss i fiskedisken om å legge rekene i en pose med is! I fiskedisken vår finner du alltid et bredt utvalg av grillklare delikatesser fra havet. Vi har både reker, krabbe, blåskjell, hummer, kamchatkakrabbe, sjøkreps, kamskjell og deilige scampi! Grill dem rett på risten, tre dem på spidd eller pakk i folie! Og inviterer du til grillfest med sjøkreps, gir du gjestene en gourmetopplevelse de aldri glemmer!

Grilling av blåskjell

Bruk lokk, metallbakk eller oppbrettet aluminiumsfolie på grillen og legg på blåskjellene sammen med urtesmør, løk, hvitløk og litt hvitvin. Ta gjerne et lokk over og vent til skjellene har åpnet seg helt. Dette er sommer på sitt beste! Ikke bruk for mye fete sauser på de fine skalldyrene – få heller noen nyttige tips i fiskedisken!

Gode oppskrifter

Grillede blåskjell
Grillet kongekrabbe
Grillet scampi
Grillet sjøkreps med mangosalat
Scampi- og kamskjellspyd