Tips til grilling av skjell og skalldyr

Skjell og skalldyr er kjapt og enkelt å tilberede på grillen. Her får du våre tips til hvordan du lykkes.

Duften av ferske reker og hvitvinsdampede blåskjell er noe helt for seg selv. For selv om skalldyrene ofte er aller best om høsten og vinteren, er det nå en gang sommeren som er den store skalldyrsesongen. I fiskedisken vår finner du alltid et bredt utvalg av grillklare delikatesser fra havet. Vi har både reker, krabbe, blåskjell, hummer, kamchatkakrabbe, sjøkreps, kamskjell og deilige scampi! Grill dem rett på risten, tre dem på spidd eller pakk i folie! Og inviterer du til grillfest med sjøkreps, gir du gjestene en gourmetopplevelse de aldri glemmer!

Skjell og skalldyr på grill.jpg

Skalldyr

Skalldyrene er kjappe å tilberede, så her er det fornuftig å ha alt av tilbehør klart før dyret går på grillen. Stek på høy varme med skallet ned og lokket på. Skalldyr trenger ikke mye ekstra staffasje, godt smør med urter og sitrus er fine ingredienser.

Skjell

Skjell på grillen er kjempeenkelt. Bruk en aluminiumsform, hiv oppi alt du synes er godt - eksempelvis løk, hvitløk, chili og ingefær. Dekk bunnen med vann, lyst hveteøl eller hvitvin og fyll på med skjell. Ha lokk eller folie direkte over formen så det blir varmest mulig rundt skjellene. Grill 6-8 minutter til skjellene åpner seg. Til slutt kan du røre inn ferdigkokt pasta og kanskje en fløteskvett, eller litt kokosmelk og lime.

gratinerte sjokreps.jpg

Skalldyrtips

Når du handler ferske reker må du dra raskt hjem og få dem rett i fryseren i fem minutter. Da opprettholder du holdbarheten. Om du vet det tar tid før du rekker hjem – spør oss i fiskedisken om å legge rekene i en pose med is! 

Gode oppskrifter

Grillet sjøkreps
Grillede blåskjell
Grillet kongekrabbe
Grillet scampi
Grillet sjøkreps med mangosalat
Scampi- og kamskjellspyd