Sommerens store krepselag

I fiskedisken hos Jacob's finner du ferdig kokt kreps. Vi bistår deg gjerne med alt du ønsker av tilbehør. Loff kan med fordel byttes ut med Västerbottenpai slik de serverer i Sverige – dette er en perfekt kombinasjon til kreps og skalldyr.

Ingvild og Hanna Maria hos Jacob's Majorstuen er fisk- og skalldyrelskere med hver sine favoritter. Ingvild elsker sjøkreps og hvalkjøtt om sommeren, mens Hanna Maria går for helstekt piggvar i ovn og ovnsstekt kongekrabbe med selvlagd aioli og nystekt loff.

– Men i august er det jo kreps for alle penga. Sesongen er fra 6. august til 14. september, og for mange er dette selve avslutningen på sommeren. Pynt ute med lys, lykter og lanterner og sats på en laaaang, deilig og minnerik aften, sier Hanna Maria.

– Og husk at i fiskedisken hos Jacob's finner du ferdig kokt kreps. Vi bistår deg gjerne med alt du ønsker av tilbehør. Selv er vi fan av å servere kreps sammen med Västerbottenpai – slik de gjør i Sverige. Supplert med gratinert krabbe har du et augustmåltid gjestene sent vil glemme. Beregn 1 kg kreps per person. 

Skal du lystre kreps og koke selv? 

Slik serverer du kreps med tilbehør

Oppskrift: 

0,5-1,0 kg rå kreps per person

Kokelake til 1 kg kreps:
3 l vann
120 g salt
30 g sukker
2 stilker krondill

Kok opp laken og legg i krepsen. Gi et raskt oppkok, skru ned varmen og la krepsen trekke i 10-12 minutter. Kreps skal ikke koke. Avkjøl skalldyrene i laken å la dem godgjøre seg der frem til servering.

Krepsen serveres med klassisk tilbehør som nystekt loff, godt meierismør, Rørosmajones, en mild aioli, fersk dill og sitron. Ved siden av krepsen vil vi også anbefale en typisk svensk klassiker, nemlig Västerbottenpai