Kveite i det grønne

Kveite i det grønne
Lett
20-40 min

Kveite er regnet som én av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.

Slik gjør du

Skjær fisken i 4 serveringsstykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.

Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader, bruk steketermometer. La fisken trekke i ca. 5 minutter.

Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 minutter.

Kok eddik og vin til sausen inn til det gjenstår en tredel.

Visp inn kaldt smør i små porsjoner.

Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.

Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.

Legg asparges og erter på tallerkenene med fisken over.

Hell saus rundt og legg på en topp karse som er vendt i god olje.