Stekt skrei med rødvinssaus

Stekt skrei med rødvinssaus
Lett
40-60 min

Skrei kan brukes til mer enn skreimølje. Her er en stekt versjon. Server skreien med rødvinsaus, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter. Anbefales!

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader C.

Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell.

Skjær fisken i pene porsjonsstykker.

Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.

Brun fisken med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør/margarin.

Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen til den er akkurat gjennomstekt, ca 6 minutter.

Rens soppen og stek den gyllen brun i smør/margarin. Dryss på salt og pepper.

Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.

Rødvinssaus

Kok finhakket sjalottløk og rødvin uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen.

Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen.

Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.