Tradisjonell skreimølje på Valentinesdagen

Tradisjonell skreimølje på Valentinesdagen
Lett
40-60 min

Fersk skrei med lever og rogn gir et velsmakende og herlig måltid. Gjør litt ekstra ut av serveringen av skreimølje på valentinedagen.

Slik gjør du

Kok opp rikelig med vann tilsatt salt (1/2 dl pr. liter vann).

Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene.

Sett kjelen over varmen igjen og kok opp.

Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i 4-5 minutter.

Før leveren kokes må den renses for hinner.

Klem den i biter og legg den i en liten kjele.

Hell over kokevann fra fisken.

Kok opp og la den trekke i 5 minutter.

Ha i litt finhakket persille rett før servering.

Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga.

Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt og la den trekke i 20 - 40 minutter til rognen er ferdig.

Servèr fisken med den kokte rogna skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.

Valentineservering:

Ta forsiktig bort bukdelen av skreistykkene, så får du hjerteformen.

Skjær kokte poteter i skiver og form så skivene til hjerter. Gjør det samme med gulrøttene.