Grillet kveite
Fast, saftig kveite med lun salat med aspargesbønner, avocado, rødløk og et hint av sitrus. Dette er smaken av sommer!
Slik gjør du
Del fisken i porsjoner og pensle med litt solsikkeolje. Fisken grilles raskt på begge sider i en grillpanne. Ha på litt olivenolje og krydre med salt og pepper, og etterstek fisken i ovnen på 150 grader i ca 8 minutter. Kveite kan tørrstekes veldig lett, derfor er det best å ta ut fisken mens den er enda litt rå i midten (ettersom fisk stekes på ettervarme også).
Varmebehandlingen kan med fordel også gjøres på grill. Da grilles fiskestykkene raskt på hver side på direkte varme, trekkes så til side og etterstekes ved indirekte varme.
Salat
Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 2 minutter. Ta dem opp, skyll dem i kaldt vann og ha over i en salatbolle sammen med rødløk, avocado og frisk persille. Smak til med sitron, sitronskall, extra virgin olivenolje, salt og pepper.