Stekte skreikjaker med chorizo
Skreikjakene er hvite, faste i kjøttet og kan minne litt om breiflabb. Kombinert med tomater, avokado-og ertepuré og sprø chorizo blir dette en smaksopplevelse du sent glemmer.
Slik gjør du
Avokado og ertepuré
Kok erter i lettsaltet vann, avkjøl litt. Lag puré av avokado og erter i en food prossesor, tilsett litt lime og kjør den til en glatt masse. Eventuelt passer den gjennom en sil om du vil ha den helt glatt. Smak til med salt og litt cayennepepper.
Skreikjaker
Stek torskekjakene i medium varm panne med litt smør og olje 1-2 min per side avhengig av størrelse på kjakene. La dem hvile noen minutter mens du kutter chorizo i tynne skiver og steker dem til de er litt sprø i kanten. Tomater deles i 4 og krydres lett med salt pepper og sitrontimian.
Kjakene anrettes med avokado-ertepuré, sprø chorizo og tomatsalaten.