Pai med laks og spinat
God pai med fisk og grønnsaker.
Slik gjør du
Paideig
Smuldre smøret i melet, ha i kvargen og kna til det blir en deig. Legg deigen kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen og trykk den ut i en paiform på ca. 28 cm. Prikk deigen med gaffel. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl paiskallet før det fylles.
Fyll
Rens sjalottløken, del i skiver og stek i olje til løken blir blank. Ha i spinat og stek videre til væsken er borte. Smak til med salt og pepper.
Legg spinatblandingen i paiskallet, del laksen i terninger og legg den oppå. Rør sammen egg og kvarg og hell over blandingen. Strø friske urter (f.eks dill, persille og timian) over til slutt og krydre med pepper.
Stek på 220 °C i ca. 20 minutter.