Smørstekt fjellørret med blomkålpuré og hvitvinssaus
Du kan også bruke ishavsrøye i denne oppskriften. Spør oss hvis du trenger hjelp til filetering.
Både fjellørret og ishavsrøye er fantastiske råvarer og stekt i smør blir de enda bedre.
Slik gjør du
Smørstek filtene et par minutter med skinnsiden ned. Legg dem deretter i en ildfast form i stekeovnen på 160 °C i fem minutter.
Saus
Hvitvin, sjalottløk, 1 laurbærblad og hel pepper kokes ned til halv mengde. Pisk inn smør til du får en fin konsistens. Må ikke koke etter at smøret er i. Dryss litt lakserogn og gressløk på den ferdige sausen.
Blomkålpuré
Kutt opp blomkålen og kok i en blanding av 50/50 melk og fløte. Kjør deretter i blender og smak til med salt og pepper og en klatt smør.
Servér med smørdampede sukkererter. Fjellørret er også kjempegodt når du bare har smør!