Kongekrabbe på jordskokkterte

Kongekrabbe på jordskokkterte
Lett
20-40 min

Denne oppskriften er laget av Erling Sundahl i forbindelse med konkurransen Årets kokk 2006.

Slik gjør du

Butterdeigen kjevles ut til dobbel størrelse. Legges mellom to bakepapir på brett og stekes under lett press ved 190C til den blir lett gylden. Stikkes så ut i 4 runde terter med utstikkerjern. Jordskokkene skrelles og kokes møre i vann. Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne. Kjøres så til fin puree med barmikser. Smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Dette fordeles på tertene like før servering.

Kongekrabbe:

Krabben stekes gylden i smør og glaseres med sukker og sitronsaft. Smakes til med salt og cayennepepper. Krabben deles opp og anrettes på terten.

Grønnsaksalat:

Alle grønnsakene forvelles og tomatene skoldes og skinn fjernes. Tomater og grønsaker blandes sammen med oliven oljen og smakes til med estragon, gressløk, salt og cayennepepper. Salaten fordels så lett over krabben.

Kapersvinaigrette:

Alle ingrediensene blandes og helles fint over grønsakene og rundt på tallerkenen.