Naturell hummer

Naturell hummer

Lett
under 20 min

Hummeren er allsidig og kan serveres på mange vis, men lite slår en tradisjonell naturell hummer. La hummeren få følge av sprø grønne asparges, avocadokrem og en sitrussalat. Beregne en halv hummer per person til forrett og en hel til hovedrett. Oppskriften under er beregnet som forrett.

Slik gjør du

Asparges kokes et par minutter i kokende vann med litt salt og sukker i. Det er en fordel å koke de stående i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.

Del hummeren, ta ut paven og åpne klørne. Del hummeren langsetter ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Deretter snur du hummeren og deler hodet på langs også. Ta vekk paven (magesekken) foran ved hodet (den ligger som en pose, helt fremme i hodebryststykket) og tarmen som ligger langs ryggen som en mørkfarget tråd. Fjern også gjellene som ligger som ”grå fingre”, resten av hummeren kan spises. Knekk gjerne hvert ledd på klørne før servering, slik at det blir lettere å få ut innholdet.

Anrett salatblandingen på tallerken sammen med grapefrukt. Ha noen dråper god olivenolje over. Legg på en halv hummer. Serveres med avokadokrem, grønne asparges og fersk eller smørstekt baguette.

Avokadokrem

Skrell avokadoene og miks i en kjøkkenmaskin, tilsett rømmen og limesaften litt av gangen. Smak til med salt og pepper.