Hummersandwich
Norsk variant av lobster roll. I denne oppskriften har vi byttet ut pølsebrød med brioche sandwichbrød, men du kan fint bruke pølsebrød i stedet.
Slik gjør du
Rens hummeren. Del kjøttet i grove biter. Spar noen biter til pynt. Tips! Har du en kanadisk hunnhummer (mye bredere hale enn hannen) tar du ut og bruker korallen også. Korallen er en rød pølse i øverste del av kroppen (sitter mellom hode og kropp) på kokt hummer. Hummerkorall er forstadiet til rogn og er veldig godt å bruke til matlaging.
Stek briocheskivene i godt smør i en grillpanne eller pensle skivene med smør og legg dem på grillen.
Server hummerrøren på de grillede briocheskivene og pynt med biter av hummer og friske urter som gressløk og dill. Tips! Press gjerne litt saft fra en grillet sitron over røren ved servering.
Hummerrøre
Bland sammen alle ingrediensene til røren og rør inn hummerkjøttet og evt. korallen.