Ørret

Ørret er en av mange spennende fisketyper som du finner hos Jacob’s. Vi hjelper deg gjerne med gode oppskrifter og fisketips. Vi i Jacob’s ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av råvarer. Vi har alltid et stort utvalg av fisk og sjømat. 

Utenlandske navn

Ferskvanns- /sjøørret Salmo trutta (latin) Brown trout/Sea trout (UK) Truite d’Europe/Truite de mer (F) Forelle/Meerforelle (D) Regnbueørret Oncorhynchus mykiss Rainbow trout Truite arc-en-ciel Reg

Varebeskrivelse

Sesong: Mai-september. Oppdrettsørret omsettes hele året. Størrelse: Ferskvannsørret opptil 80 cm. Sjøørret opptil 100 cm. Regnbueørret opptil 120 cm. Ørret er et navn som brukes om flere arter av laksefisk. De finnes i mange ulike former, og med ulikt levevis, bl.a. avhengig av miljøforholdene den lever under. Vi skiller mellom sjøørret/ ferskvannsørret, bekkørret (bekkerøye) og regnbueørret. Ferskvannsørret og sjøørret blir også omtalt som «vanlig» ørret, og er i samme slekt som atlantisk laks – med andre ord Salmo, som betyr å sprette eller hoppe. Regnbueørreten ble innført til Europa fra USA ved slutten av 1800-tallet. Slektsnavnet Onocorhynchus betyr for øvrig kroket nese. Oppdrettsørret er i det alt vesentlige regnbueørret. Den egner seg godt som oppdrettsfisk. I Norge oppdrettes ørret stort sett i sjøen, og den oppnår en betydelig vekt. Vanlige fangstredskaper: Garn, fiskestang. Anvendelse: Ørret omsettes fersk eller dypfryst i skiver, filet eller som hel fisk. Ørretfileten kaldrøykes og varmrøykes, sukkersaltes og spekes. Ørret passer godt til svært mange typer retter: rå til sushi og sashimi, kokt, stekt og grillet. Den er utmerket i wok- og gryteretter. Den kaldrøykte- og varmrøykte ørreten kan brukes som pålegg eller i salater, pasta eller andre kombinasjoner. Næringsinnhold: Oppdrettsørret er i likhet med laksen en god ernæringsmessig fisk, med mye Omega-3-fettsyrer. Ørreten er også rik på vitaminene A og D. Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.

Råvareinformasjon fra godfisk.no

Råvarer rød fisk