Syre fremhever smaken
Naturlige syrer som du finner i alle former for sitrus, fremhever smaken i maten. Syre i riktig mengde og balanse, kan løfte et produkt fra å være smakløst eller nøytralt til å bli en stor smaksopplevelse.
Saftig nytelse
Det er ingen overdrivelse. Syre gir deg vann i munnen og aktiverer dine smaksreseptorer. Derfor vil mat med syre oppleves som mer smakfull.
Fantastisk smak
Syre løfter smaken. Hjemmelaget majones eller hollandaise uten syre smaker bare olje eller smør, men tilsett noen dråper sitron, og smaken blir himmelsk!
Noen syrlige frukter fra vårt utvalg
Sitron - Uunnværlig til fisk og skalldyr, og ellers hvor syre benyttes.
Økologisk sitron - Dyrket uten sprøytemidler og er derfor spesielt egnet i retter der sitronskall skal benyttes.
Lime - En saftig frukt som passer perfekt til drikke. Er mer aromatisk enn
sitron, men har samme bruksområde.
Sitrongress - Godt til wok. Knekk gresset og gni wokpannen før du starter wokingen. Kjempegodt!
Ingefær - Den underjordiske stengelen av ingefærplanten, med intens smak og
aroma. Renses og rives eller presses før bruk.
Carambole (stjernefrukt) - De gule er modne og aromatiske, mens de grønne er umodne og mer syrlige. Passer i salat, wok og drikke.
Sitronmelisse - En krydderurt med sitronsmak som kan brukes i alle retter der du ønsker et hint av sitron. Lekkert som pynt.