Gode trøffel-tips!
Trøffel er som kjent kjøkkenets diamant, og evner å løfte et hvert måltid fra godt til vidunderlig! Her finner du noen gode tips om hvordan trøffelen bør behandles og brukes.
Oppbevaring av trøffel:
- Pakk den ferske trøffelen i papir og oppbevar i tett beholder. Skift papir på trøffelen hver dag!
- Jord skal ikke fjernes fra trøffelen før rett før bruk. Jorden beskytter mot mikroorganismer og hindrer smaksforringelse.
- Før tilbereding børstes trøflene rene med en myk børste og legges deretter i bløt i lunket vann i noen få minutter.
- Skal du kjøpe trøffelolje – kjøp den minste flasken, for trøffelolje blir harsk etter en stund!
Tilberedning av trøffel:
- Trøffel bør brukes i retter med liten egensmak som risotto, pureer og retter av egg, fisk, kamskjell, pasta, poteter og grønnsaker.
- Hvit trøffel skal alltid spise rå – du bare høvler den over maten ved bordet foran gjestene!
- Sort trøffel trenger litt varmebehandling for å få frem aromaen.
- Preservert trøffel fungerer ikke i alle oppskrifter. Den beste måten å bruke den på er med egg, fløte, i smør og i béchamelsaus.