Gode trøffel-tips!

Trøffel er som kjent kjøkkenets diamant, og evner å løfte et hvert måltid fra godt til vidunderlig! Her finner du noen gode tips om hvordan trøffelen bør behandles og brukes.

Oppbevaring av trøffel:

  • Pakk den ferske trøffelen i papir og oppbevar i tett beholder. Skift papir på trøffelen hver dag!
  • Jord skal ikke fjernes fra trøffelen før rett før bruk. Jorden beskytter mot mikroorganismer og hindrer smaksforringelse.
  • Før tilbereding børstes trøflene rene med en myk børste og legges deretter i bløt i lunket vann i noen få minutter.
  • Skal du kjøpe trøffelolje – kjøp den minste flasken, for trøffelolje blir harsk etter en stund!

Tilberedning av trøffel:

  • Trøffel bør brukes i retter med liten egensmak som risotto, pureer og retter av egg, fisk, kamskjell, pasta, poteter og grønnsaker.
  • Hvit trøffel skal alltid spise rå – du bare høvler den over maten ved bordet foran gjestene!
  • Sort trøffel trenger litt varmebehandling for å få frem aromaen.
  • Preservert trøffel fungerer ikke i alle oppskrifter. Den beste måten å bruke den på er med egg, fløte, i smør og i béchamelsaus.