Urter til lam

Kan man bruke andre urter til lam enn rosmarin og timian? Klart man kan. Her får du en liten oversikt.

Lammekjøtt smaker ekstra godt med urter og hvitløk. Men hvilke urter skal du velge? Her gir vi deg en oversikt over urtene vi synes passer best, men er det noen urter du liker ekstra godt som ikke er nevnt under er det bare å prøve seg frem. Variasjon skaper mer Matglede!

Rosmarin

Rosmarin er en fantastisk urt til all slags kjøtt og sjømat, deriblant lammekjøtt. Urten dufter mildt av barnål fordi den har kvae i seg, og smaken har en aroma av søt og mild einebær, og er lett parfymert. Eksperimenter deg frem til riktig mengde når du skal bruke det til en middagsrett. Mange liker å bruke urten i rikelig omfang, og bruker gjerne opptil en hel plante til et middagsmåltid. Har du i bare litt urter, vil de først og fremst gi farge og ikke så mye smak. Les mer om rosmarin...

Timian

Timian passer utmerket til lammekjøtt. Smaken er kraftig og sitronaktig og den minner litt om oregano. I motsetning til mange andre urter, tåler den godt å koke lenge. Eksperimenter deg frem til riktig mengde når du skal bruke det til en middagsrett, men bruk masse. Til en rett kan du ofte bruke halve eller til og med hele planten. Les mer om Timian...

Kruspersille eller bladpersille

Kruspersille eller bladpersille passer også godt til lam. Fyll gjerne lammesteken med rosmarin, hvitløk og smør.
Kjør urter, hvitløk, salt og pepper sammen med litt smør i en foodprocessor. Lag en fingertykk pølse og legg den i kjøleskapet. Stikk inn et passende redskap langs med benet i steken slik at du får et hulrom og stikk kryddersmøret ned i det når det har blitt kaldt og hardt. Les mer om persille...

Basilikum

Basilikum er også godt sammen med lam, gnidd utenpå eller lagt inn i små lommer sammen med andre urter og hvitløk. Veldig godt!
Lommene lager du med en liten spiss kniv på skrå ned i låret. Les mer om basilikum...

Salvie

Salvie passer også utmerket godt sammen med lam, enten gnidd på eller stukket inn i kjøttet. Salvie er en urt med en meget kraftig smak så ikke bruk altfor mye. Les mer om Salvie...