Basilikum

Basilikum (Ocium basilicum) passer til de fleste matretter, som fisk - og eggretter, salater, supper, sauser og pastaretter. Spesielt godt passer basilikum sammen med tomat, men også sammen med løk og hvitløk.

Oppbevaringstemperatur

Over 10°C

Oppbevaring

Basilikum tåler ikke frost. Om du ønsker å beholde den som en potteplante, må den tynnes ut og plantes over i en større potte. Krydderurtene som selges i dagligvarebutikkene er mat - ikke potteplanter.

Varebeskrivelse

Basilikum passer til de fleste matretter, som fisk - og eggretter, salater, supper, sauser og pastaretter. Spesielt godt passer basilikum sammen med tomat, men også sammen med løk og hvitløk. De eteriske oljene som gir basilikum dens spesielle og aromatiske smak og duft, er meget flyktige, så basilikum skal derfor ikke brukes ved lang koketid. Basilikum egner seg dårlig for tørking og frysing. Det er den grønne som er vanligst, men det finnes flere typer basilikum i handelen: Rød basilikum, sitronbasilikum, og kanelbasilikum. Basilikum selges både avskåret og i potter. Det er både norsk produksjon og import fra Nederland, Italia, Israel og Spania. Det finnes også rød basilikum, sitronbasilikum, kanelbasilikum og thailandsk basilikum.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer urter