Fløtegratinerte poteter
Prøv ut ulike typer ost, som ridderost eller parmesan.
Oppskrift på klassiske fløtegratinerte poteter, toppet med revet ost. Ypperlig til biff, kylling og karbonader.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver på ca 3-5 mm. Finhakk hvitløken.
Ha poteter i en stor kjele med tykk bunn. Strø over hvitløken, revet muskatnøtt, salt og pepper. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget og la det koke opp. Hvis du lar det koke i 5 minutter, sparer du tid i ovnen senere.
Smør en ildfastform på ca. 20x30 cm og hell potetene over i formen. Strø revet ost over.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge. Topp gjerne med fersk, finhakket rosmarin før servering.