Søtpotetfries
Trikset for sprø søtpotetfries er å la de ligge i kaldt vann, helst natten over og i minst 30 minutter. Vannet trekker stivelsen ut av potetene og da blir de lettere å få sprø ved steking.
Oppskrift på sprø fries av søtpotet er godt tilbehør til burgere og kjøtt. Søtpotet gir en søtere smak enn vanlig pommes frites, og med litt ekstra krydder chilipulver eller røkt paprikapulver får du ekstra punch.
Slik gjør du
Skyll søtpotetene godt. Kutt potetene i båter eller som fries, og legg i kaldt vann i 30 minutter.
For ekstra sprø fries, vend dem i litt maizenna før du krydrer og har dem i ovnen. Et triks er å ha stavene i en pose med 0,5 ts per søtpotet, lukke den og riste godt.
Vend potetstrimlene i olje, salt og pepper. Tilsett eventuelt andre kryddere nå.
Legg potetstrimlene utover et bakebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til friesen er sprø, gyllen og mør. Siden søtpoteter inneholder lite stivelse er det vanskelig å få dem supersprø.