Fåresopp (bestillingsvare)
Fåresopp er viltvoksende og har en hvit, gråhvit eller gulaktig hatt som er glatt og tørr og ofte litt oppskrukket.
Oppbevaring
Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holdbarhet på 8 - 10 dager.
Varebeskrivelse
Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter. Ettersom de er uten klorofyll er de nødt til å få sin næring fra annet eksisterende organisk materiale. Viltvoksende sopp finner vi mest på skogsbunn eller på råtnende trestammer. En del soppvarianter kan dyrkes i mørke vekstrom, på sekker av kompost eller sagflis. Det finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle har etter hvert blitt handelsvare. Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.
Bruksområde
Brukes i stuinger, supper eller alene som grønnsak til kjøtt, fisk og fugl.
Egenskaper
Sopp inneholder B-vitaminer og kalium i tillegg til en del andre mineraler og sporstoffer.
Kvalitetskrav
Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.
Råvareinformasjon fra frukt.no