Østerssopp

Østerssopp har store, flate hatter som enten er gråbrune eller gule, ujevne i fasongen og mer eller mindre flikete i ytterkant. Formen på hatten kan minne om skallet på en østers.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holbarhet på ca. 14 dager.

Varebeskrivelse

Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter. Ettersom de er uten klorofyll er de nødt til å få sin næring fra annet eksisterende organisk materiale. Viltvoksende sopp finner vi mest på skogsbunn eller på råtnende trestammer. En del soppvarianter kan dyrkes i mørke vekstrom, på sekker av kompost eller sagflis. Det finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle er etter hvert blitt handelsvare. Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.

Bruksområde

Tibredes som annen sopp i soppstuing, stekt til kjøttretter eller i vegetarretter.

Egenskaper

Sopp generelt inneholder B-vitaminer og kalium i tillegg til en del andre mineraler og sporstoffer.

Kvalitetskrav

Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader. Hatt og stilk skal henge sammen. Soppen skal være saftspent og ha en sortstypisk form. Viltvoksende sopp skal være fri for snegler og andre skadedyr.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer sopp